„EU pred tvojim vratima“ u Tesliću

Ove sedmice „EU pred tvojim vratima“ gostovat će u Tesliću sa jednoipodnevnim programom aktivnosti na temu EU. Srednjoškolci, mladi i građani Teslića koji će učestvovati u programima imat će priliku da saznaju više o vrijednostima i politikama Evropske unije, ali i da direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o procesu evropskih integracija i njihovom mogućem uticaju na život u lokalnim zajednicama u BiH.

U petak, 9. Maja, šef Ureda Kraljevine Belgije u BiH Jean-Pierre Biebuyck, zamjenik slovenačkog ambasadora David Brozina i šef ureda Delegacije EU i EUSR-a u Banjaluci Giulio Zanni razgovarat će sa učenicima starijih razreda Srednje škole “Nikola Tesla”. Učenici će imati priliku da saznaju više o programima EU namijenjenim mladima u BiH i da razgovaraju o vrijednostima koje dijele BiH i EU.

Hrvatski ambasador Ivan Del Vechio vodit će aktivnosti programa „EU pred tvojim vratima“ u Tesliću u subotu, 10. maja. U jutarnjim satima ambasador Del Vechio će se sastati sa stanovnicima Teslića na ”Kafi sa EU” u kafeu “Paradiso”. Nakon toga, ambasador i načelnik opštine Teslić Milan Miličević poželjet će dobrodošlicu takmičarima i učesnicima kviza, takmičenja talenata i zabavnih programa EU Show-a u Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu “Prosvjeta”.

Ured specijalnog predstavnika EU u BiH pokrenuo je inicijativu „EU pred tvojom vratima“ u saradnji sa 15 opština širom BiH sa ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi zemlje. Projekat je do sada gostovao u devet opština, a nakon Teslića posjetit će Sokolac, 16. i 17. maja.

Za sve dodatne informacije i detaljan program projekta “EU pred tvojim vratima” posjetite Facebook stranu “EU pred tvojim vratima” ili kontaktirajte Press-kancelariju EUSR-a putem telefona +387 (0)33 560 821.

Pozivamo predstavnike medija da proprate manifestaciju „EU pred tvojim vratima“ u Tesliću, u prostorijama SPKD Prosvjeta, 10. maja od 14:00 sati.

Europa.ba