Obilježavanje Dana Europe u BiH počelo košarkaškim turnirom u Mostaru

Obilježavanje sedmice Europe u Bosni i Hercegovini, programa aktivnosti koje traju do Dana Europe 9. maja  počelo je danas takmičenjem “Mostar Euro Basket Cup 2014” na sportskom terenu Gimnazije Mostar.

U organizaciji Delegacije Europske unije u BiH i EU info centra, osam mješovitih ekipa dječaka i djevojčica iz mostarskih srednjih škola takmičilo se za pehar i titulu najboljih u gradu.

Zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH Renzo Daviddi, otvorio je turnir naglasivši važnost Dana Europe i posvećenost EU Bosni i Hercegovini.

“Dan Europe najvažniji je datum u istoriji Europske unije, to je datum koji je donio mir i prosperitet zemljama članicama, te je pomogao poboljšati živote građana EU. Želimo da Bosna i Hercegovina bude dio toga”, kazao je Daviddi.

Događaju je prisustvovao i predstavnik gradske uprave Mostara, načelnik Odjela za društvene djelatnosti, Božo Ćorić.

Nakon napetog sportskog takmičenja, Ekonomska škola Joze Martinovića osvojila je Kup nadmašivši tim iz Gimnazije Mostar u finalu. Gimnazija fra Grge Martića osvojila je  trofej za treće mjesto.

Delegacija Europske unije u BiH i EU info centar obilježavaju Dan Europe u Bosni i Hercegovini sportskim i kulturnim događajima u cijeloj zemlji. Nakon Mostara, u narednim danima Tuzla i Banja Luka će biti domaćini košarkaškog turnira.

Europa.ba