„EU pred tvojim vratima“ u Prozor-Rami

U sklopu incijative Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH „EU pred tvojim vratima“ nastavljaju se posjete opštinama širom BiH. Ove sedmice gostovat će se u Prozor-Rami sa jednoipodnevnim programom aktivnosti na temu EU.

Francois League, zamjenik ambasadora Francuske i Adrian Pollmann, zamjenik ambasadora Njemačke u BiH učestvovat će na debati koja će u utorak okupiti učenike starijih razreda Srednje škole Prozor. Učenici će tom prilikom saznati više o EU programima namjenjenim mladima u ovoj zemlji, a razgovarat će i o vrijednostima koje Bosna i Hercegovina i EU dijele.
 
Politički savjetnici EUSR-a Petar Kraljević i Amila Ibričević predstavit će različite programe ove incijative u Prozor-Rami 29. i 30. aprila.

Marsaili Fraser, politička savjetnica EUSR-a će se u srijedu pridružit programima „EU pred tvojim vratima“, kada će se prvo sastati sa stanovnicima Prozor-Rame na „Kafi sa EU“ u kafeu Miami. Kasnije tog dana načelnik općine Jozo Ivančević će poželiti dobrodošlicu učesnicima kviza, talent takmičenja i zabavnih programa „EU Show-a“ u Centru za kulturu i sport Prozor.
 
EUSR pokrenuo je „EU pred tvojim vratima“ u saradnji sa petnaest opština širom zemlje s ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi zemlje. Poslije Prozor-Rame projekat će posjetit Teslić 9. i 10. maja.
 
Za sve dodatne informacije i detaljan program projekta “EU pred tvojim vratima” posjetite Facebook stranu “EU pred tvojim vratima” ili kontaktirajte Press kancelariju EUSR-a putem telefona +387 (0)33 560 821

Europa.ba