Komesar Füle održava sastanak sa liderima političkih stranka u BiH

Prilikom dolaska na sastanak sa liderima političkih stranaka, u Zgradi EU u Sarajevu, evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Štefan Füle je izjavio:

“Dobar dan. Hvala vam mnogo na dolasku i strpljenju. Danas sam došao ovdje da bih naglasio kontinuirani angažman sa Bosnom i Hercegovinom. Kontinuirani angažman koji pomaže Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji. Za nekoliko minuta, imaću još jedan važan sastanak sa liderima političkih stranka Bosne i Hercegovine. Razgovaraćemo o otvorenim pitanjima, a lista otvorenih pitanja između Bosne i Hercegovine i Evropske unije postaje sve duža. Fokusiraćemo se na pitanje Sejdić i Finci, jer put ka Evropskoj uniji vodi preko rješavanja ovog problema koji se, u suštini, tiče uklanjanja diskriminacije.

Angažman Evropske unije prema Bosni i Hercegovini i stanovnicima Bosne i Hercegovine je bezgraničan. Veoma se nadam da će političari iz Bosne i Hercegovine danas pokazati da ne postoje granice za postizanje kompromisa koji će omogućiti Bosni i Hercegovini i njenim građanima da krenu naprijed prema Evropskoj uniji. Želim vam sve najbolje i sretnu Novu godinu.”

Europa.ba