Deseta godišnjica Kid's Festa obilježena na prijemu u organizaciji ambasadora Sorensena

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik, ambasador Peter Sorensen, bio je domaćin prijema organizovanog u njegovoj rezidenciji u utorak, 24. oktobra 2013. godine, kojim je obilježena deseta godišnjica Kid's Fest u Bosni i Hercegovini. Kid's Fest je najveći dječji i omladinski festival u zemlji.
 
Povodom ovog događaja, ambasador Sorensen je izjavio:
 
“Kid's Fest je izuzetan doprinos društvu u Bosni i Hercegovini jer predstavlja mjesto gdje djeca iz cijele Bosne i Hercegovine mogu izraziti svoju kreativnost, naučiti nove stvari ili se jednostavno družiti i stvarati nova prijateljstva. Za sve ovo mi mnogo dugujemo viziji i odlučnosti Susanne Prahl i njenom timu koji iz godine u godinu omogućavaju da se Kid's Fest desi”.
 
Direktor i začetnik festivala, Susanne Prahl, rekla je da je Kids Fest u početku bio ideja samo jedne osobe, a da je danas najveći omladinski događaj na Balkanu. “Kid's Festival godišnje posjeti 40.000 djece i njega podržava preko 60 partnera – sve to na osnovu prijateljstva. Kid's Festival generiše globalnu sinergiju, kako za učesnike, tako i za one koji ga stvaraju. Gotovo 1.000 ljudi, uglavnom volontera radi na stvaranju Kid's Festivala, nezaboravne zvijezde koja sjaji duhom djece tokom čitave godine”, dodala je gospođica Prahl.

Prijemu su prisustvovali partneri festivala i članovi diplomatske, poslovne i kulturne zajednice u BiH.
 
Da biste saznali više o Kid's Festu, kliknite ovdje

Europa.ba