Brčko nastavlja biti uzor saradnje, ambasador Wigemark istaknuo pri obilježavanju 16-te godišnjice Distrikta

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Lars-Gunnar Wigemark, prisustvovao je 8. marta 2016. godine centralnoj ceremoniji obilježavanja šesnaeste godišnjice od osnivanja Brčko distrikta BiH.

Čestitajući godišnjicu, ambasador Wigemark je istakao dobre prakse u Brčko distriktu koje mogu služiti kao uzori saradnje, suživota i koordinacije, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, nego širom regiona.

Evropska unija će nastaviti da blisko sarađuje sa vlastima i građanima Brčko distrikta. Ovome posvećujemo veliki značaj. Danas, na Međunarodni dan žena, posebno sam ponosan istaknuti rad Zlate Paprić, direktorice lokalnog Centra za mentalno zdravlje, koju želim da spomenem u okviru globalne kampanje EU koja skreće pažnju na žene liderke koje osnažuju druge žene i muškarce u ostvarivanju njihovog potencijala. Odajem počast njenom izuzetnom radu“, rekao je ambasador Wigemark.

Ambasador Wigemark je na sastancima sa gradonačelnikom Antom Domićem, zvaničnicima Distrikta i predstavnicima političkih stranaka, razgovarao o važnoj ulozi koju Brčko distrikt ima u evropskim integracijama zemlje, te pozvao na održavanje dobre saradnje i rada u provođenju reformi.

Europa.ba