Objavljen opći izvještaj o aktivnostima EU – sada i kao e-knjiga

Želite znati što je Evropska unija uradila u 2011. godini? Koje je odluke donijela za suzbijanje finansijske i ekonomske krize? Što je učinjeno kako bi se potaknuo rast i sačuvala radna mjesta? Kakvu su korist Evropljani imali od Unije? Kako je Unija doprinijela dešavanjima na međunarodnoj sceni?
Sve odgovore sada možete pronaći u Generalnom izvještaju za 2011. Evropska komisija svake godine objavljuje Generalni izvještaj u kojem daje prikaz glavnih inicijativa i postignuća EU u prošloj godini.

Tekst je podijeljen u 5 poglavlja:

·       Jačanje gospodarskog upravljanja u Evropskoj uniji (sa kronologijom važnijih događaja i odlukama koje su donijete u tom području)

·       Snažniji rast

·       Jači fokus na građane EU

·       Jačanje odgovornosti, učinkovitosti i transparentnosti u EU

Po prvi puta u povijesti, Izvještaj je također dostupan u elektronskoj verziji, optimiziran za čitanje na mobilnim telefonima ili tabletima. Da bi ga vidjeli, slijedite link do knjižare EU.

Primjerak Izvještaja na 178 stranica također se može naručiti u EU knjižari. Isto se odnosi i na izvještaje za prethodne godine, od 2000. do danas. Zajedno nude širok pregled aktivnosti EU, te izazove i postignuća tokom proteklih godina. 

Generalni izvještaj u PDF formatu.[8MB]

Ovdje preuzmite prethodne verzije.

Europa.ba