U Neumu i Mostaru otvoreni Info pultovi za energetsku učinkovitost

U Općini Neum i Gradu Mostaru su 24.03.2016 godine uspostavljeni Info pultovi za energetsku učinkovitost (EE info deskovi). Uspostavljanje EE info deska je sastavni dio aktivnosti unutar projekta CB-GREEN prekogranično, zeleno,obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje, koji financira Europska unija u okviru IPA komponente II – Program prekogranična suradnja Hrvatska i Bosna i Hercegovina 2007-2013.

Info pultovi su uspostavljeni s ciljem informiranja i savjetovanja građana o mogućnostima uštede energije i sufinanciranja mjera povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te ostalim pitanjima iz područja energetske učinkovitosti. Informiranje i savjetovanje javnosti iz ove oblasti pružat će članovi EE timova (timova za energetsku učinkovitost/efikasnost).

Cilj projekta CB-GREEN je unapređenje sistema upravljanja energijom u lokalnim zajednicama i promoviranje sistema energetske učinkovitosti i održive energije u prekograničnom području kroz zajedničke inicijative partnera iz Hercegovačko-neretvanske županije/kantona i Zadarske županije. Projekt provode Općina Neum, Grad Mostar i Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH iz Bosne i Hercegovine i Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA doo i NVO „Eko-Zadar“ iz Hrvatske.

U Općini Neum EE Info desk je uspostavljen unutar Službe za stambeno komunalne poslove, izgradnju i razvoj, a članovi EE tima su: Mario Matić, Marko Tapalović, Marija Tolja.

U Gradu Mostaru EE info pult je uspostavljen unutar ureda tajništva/sekretarijata gradonačelnika Grada Mostara, a članovi EE tima su: Darko Knezović, Miroslav Selmanić, Amela Sjekirica – Suljić, Radoslav Marić, Dražan Vrljić, Indira Beglerović.

Za više informacija, mogu se kontaktirati:

Mario Matić,  voditelj EE tima, Općina Neum, Kralja Tomislava bb, Neum, ee-infodesk@neum.ba

Darko Knezović,  voditelj EE tima, Grad Mostar, Hrvatskih branitelja 2, ee.info@mostar.ba

 

Europa.ba